Тиждень правознавства в Пологівській гімназії "Основа"

У понеділок 4 грудня урочисто відкрито гімназійний «коридор прав людини». На другому поверсі вивішено стіннівки учнів 9 та 10 класів, які присвячені проблемам прав людини і дитини у сучасності

У вівторок 5 грудня проведено відкрите засідання круглого столу серед учнів 10-А класу, яке було присвячено проблемам освітньої реформи та прав учнів згідного нового Закону про освіту. Протягом заходу були розглянуті такі питання: «сучасні законодавчі акти в сфері освіти» (доповідач Козачухіна І.), «сучасна система освіти України» (доповідач Поліно І.), «Система освіти в зарубіжних країнах»(доповідачі Прудіус Є. та Клименко Є), «Реформи освіти і права дітей» (доповідачі Ланцова Ю та Чубашева С.), «Значення реформи освіти для забезпечення прав дітей в Україні сьогодні» (доповідачі Кузнєцова К. та Ложкіна А.)

У середу 6 грудня було проведено відкрите засідання круглого столу серед учнів 10-Б класу, яке було присвячено реформі медичного законодавства та зміні прав дитини у доступі до медичних послуг. На заході були розглянуті питання законодавчих актів в сфері захисту прав дитини та доступ до медичного обслуговування. А також проаналізовані зміни в медичній системі згідно майбутньої реформи та дотримання вимог щодо захисту прав дитини.

У четвер 7 грудня серед учнів 9 класів була проведена відкрита лекція на тему: «Права дитини у країні та у світі». Лектор – вчитель історії та правознавства Нестеренко-Солоха Катерина Сергіївна.

У п’ятницю відбулося урочисте закриття тижня правознавства та підведення підсумків роботи над проблемами прав людини і дитини в Україні та світі.

04 грудня 2017 року для учнів 6 –А та 6 –Б класів бібліотекар гімназії, Самара Т.В. провела виховний захід «Права людини починаються з прав дитини», на якому ознайомила гімназистів з історією виникнення правового захисту дітей та основними документами, що забезпечують права маленьких громадян. Також діти пригадали свої учнівські права та обов’язки і відповіли на запитання вікторини «Захищаємо права казкових героїв». Учні зрозуміли важливість правових знань, які повинен знати та дотримуватись кожен громадянин.

/Files/images/gruden17/PC040055.JPG/Files/images/gruden17/PC050003.JPG/Files/images/gruden17/PC050018.JPG/Files/images/gruden17/PC050020.JPG/Files/images/gruden17/PC060003.JPG/Files/images/gruden17/PC060016.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА «ПОЛОГІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ«ОСНОВА» ПОЛОГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПОЛОГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Запорізька область, м. Пологи, вул. Щаслива, 83/МТС,2

Тел.:(06165) 50006, 23815

e-mail: pologyschool3@gmail.com

Дата останньої зміни 22 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!