Семінар-практикум «Використання арт-терапевтичних методів роботи в роботі практичного психолога»

22 лютого в КУ «Пологівська гімназія «Основа» у тренінговому кабінеті, який створений за підтримки Федерального уряду Німеччини відбувся семінар-практикум «Використання арт-терапевтичних методів роботи в роботі практичного психолога». На семінарі були представлені матеріали теоретичного та практичного змісту, що охоплюють широке коло питань та міцно пов’язані із використанням арт-терапевтичних технік у роботі з дітьми, педагогами, батьками, які якісно впроваджують у свою діяльність практичні психологи навчальних закладів.

Сучасний освітній процес вимагає від психологічної служби нового підходу до своєї діяльності, новітніх форм, методів, технологій виховання, розвитку й навчання дітей. Сьогодні зміст освіти ускладнюється, акцентується увага на розвитку творчих та інтелектуальних здібностей дітей, корекції емоційно-вольової та рухової сфер, на зміну традиційним приходять інтерактивні методи навчання й виховання, що передбачають активізацію пізнавального розвитку дитини. У цих умовах практичному психологу необхідно орієнтуватися в розмаїтті освітніх інновацій, вміти правильно, доцільно та творчо їх використовувати. Адже у щоденній життєдіяльності дитини, коли вона проявляє всю ініціативу, самостійність, активність, використовує набутий досвід та взаємодіє з іншими людьми, відбувається становлення її, як особистості.

Методист психологічної служби методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Царенко Ірина Володимирівна провела ігри з метафоричними картами «Карта мого внутрішнього світу», «Непередбачуване послання», «Ще один шанс», ізотерапевтичну вправу «Парне малювання», техніку роботи з клієнтами «15 питань».

Також на семінарі-практикумі відбувся обмін досвідом між практичними психологами, заплановані майстер-класи ліпки з глини та солоного тіста.

Керівник РМО практичних психологів: Маслюк Вікторія Іванівна

/Files/images/2018/lyutiy/20180222093058.jpg/Files/images/2018/lyutiy/20180222093917.jpg/Files/images/2018/lyutiy/20180222094027.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА «ПОЛОГІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ«ОСНОВА» ПОЛОГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПОЛОГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Запорізька область, м. Пологи, вул. Щаслива, 83/МТС,2

Тел.:(06165) 50006, 23815

e-mail: pologyschool3@gmail.com

Дата останньої зміни 05 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!